Melisa - paslaptinga ir galinga



Vaistinės melisos (Melissa officinalis) yra lengvo, gaivaus citrinų kvapo, kuris sustiprina ir suteikia energijos, bet kartu ir ramina. Keletas tyrimų patvirtino, kad melisos naudingos odai. Jos taip pat suteikia jaukumo žiemą ir palaiko imuninės sistemos funkciją. Melisų eterinio aliejaus „Melissa“ deguonies radikalų absorbcijos galia (ORAC) lygi maždaug 1 343 547 TE/L. TE/L išreikštas kaip trolokso mikromolio ekvivalentas litrui.

Liaudies medicinoje melisos naudojamos kaip vaistas nuo traukulių, nervinių sutrikimų, skausmo malšinimo ir širdies stiprinimo priemonė. Jos lėtina kvėpavimą, retina širdies plakimą, mažina arterinį kraujospūdį. Augalas puikiai tinka tiems, kurie turi virškinimo problemų, dūsta, serga astma, nemiga, isterija, podagra. Jos taip pat naudojamos ir kaip prakaitavimą skatinanti priemonė. Ji taip pat buvo naudojama vaisingumui skatinti.

Kaip jau minėta, vaistinės melisų savybės žinomos ir vertinamos jau labai seniai. Jomis stiprinta širdis, gydyta nuo mikčiojimo. Žinota, kad jos mažina spazmus, slopina skausmus ir vidurių pūtimą. Melisas rekomenduodavo vartoti nusilpusiems po įvairių ligų, sergantiems migrena, nemiga, tiems, kurių lytinis aktyvumas yra padidėjęs. Moterims ši vaistažolė padėdavo (ir tebepadeda) įveikti menstruacijų skausmus ir odos bėrimus.

Nepakeičiamas pagalbininkas užmiegant, kai kankina ypač įkyrios mintys.

Melisos aromatas išryškina švelniuosius žmogaus bruožus. Jis ramina bei pakelia nuotaiką, subalansuoja jausmus. Pašalina emocines kliūtis ir suteikia pozityvų požiūrį į gyvenimą.

Vartojimas:
  • 2-4 lašai ant pažeistos vietos, skisti nebūtina, nebent esate labai jautrus.
  • Įkvėpti tiesiogiai
  • Difuzinti (garinti)
  • Vartoti kaip maisto papildą

Sergant epilepsija ir diabetu, nėščioms moterims eterinių aliejų naudojimas turėtų būti atsargesnis. Prieš naudojant eterinius aliejus, rekomenduojama pasitikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukelia individualios alerginės reakcijos. Laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje. Nenaudokite kūdikiams ir labai mažiems vaikams. Nenaudokite šalia ugnies, liepsnų, karščio arba kibirkščių šaltinio.Šie teiginiai apie produktą nėra patvirtinti maisto ir vaistų asociacijos. Šis produktas nėra skirtas diagnozuoti ar gydyti ligas. Tai pagalba organizmui ir jo sistemoms kovai su virusais ir infekcijomis.

Rekomenduoju naudoti tik grynus, aukštos terapinės klasės eterinius aliejus. Mano naudojami yra Young Living firmos. Jei turėsite klausimų ar norėsite daugiau sužinoti apie kitus šios firmos eterinius aliejus rašykite el paštu: sigitayl@gmail.com.

* Patarimai nėra skirti diagnozuoti ligas, o produktai nėra skirti gydyti, tai rekomendacinio pobūdžio patarimai savijautai gerinti, kuriais reiktų vadovautis su protu ir nevengti kreiptis į medikus esant rimtam sveikatos sutrikimui.





Šaltiniai:
Įvairių seminarų medžiaga
Eterinių aliejų vadovas 
Puslapis sveikata.lt "Šis tas apie vaistinę melisą"

Komentarai

Susisiekimo forma

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *

SKAITOMIAUSI STRAIPSNIAI

Translate