Ocotea eterinis aliejus - sotumo jausmui

Okotijų eteriniame aliejuje, išgaunamame iš Ekvadoro, Centrinės ir Pietų Amerikos okotijų, gausu alfa-humuleno – junginio kuris padeda organizmui natūraliai kovoti su dirginimu ir diskomfortu. Eterinis aliejus išgaunamas garais iš lapų. Vietinių Ekvadoro gyventojų dažnai vadinamas netikru cinamonu.

Šis eterinis aliejus turi priešgrybelinių, dezinfekcinių, priešuždegiminių savybių.

Rekomenduojamas naudoti:
  • Turint hipertenziją, aukštą kraujo spaudimą.
  • Esant nerimo sutrikimams, stresui.
  • Vidurių dirginimą.
  • Gali mažinti insulino poreikį diabetu sergantiems žmonėms bei sumažinti jų cukraus kiekio kraujyje pokyčius.
  • Grybelinėms infekcijoms šalinti.
  • Ramina uždegimus.
  • Odos būklės gerinimui.
  • Imuninės sistemos stiprinimui.
  • Apsaugo širdį.
  • Ar tiesiog virškinimo gerinimui.
  • Aromatas skatina sotumo jausmą, padeda išlaikyti svorį.
  • Stiprina plaukus.
  • Naudojamas kovai su parazitais organizme.
2-3 lašai šio eterinio aliejaus po liežuviu gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje. Pacientams, sergantiems diabetu, tai yra labai svarbu, nes tai gali padėti išvengti gliukozės kiekio padidėjimo ir sumažėjimo, taip pat padidinti atsparumą insulinui. Tačiau jei taip pat vartojate kraujo krešėjimą mažinančius vaistus, atsargiai naudokite šį eterinį  aliejų.

Okotijų eterinio aliejaus antioksidacinės ir raminančios savybės gali padėti nuo širdies ir kraujagyslių ligų, mažinant kraujo spaudimą. Vartojant šį eterinį aliejų jis gali dar stipriau apsisaugoti nuo aterosklerozės, širdies priepuolių, insulto ir nereguliarus širdies plakimo. Tačiau šio eterinio aliejaus vartojimas kartu su vaistais nuo hipertenzijos gali sukelti pavojingai žemą kraujo spaudimą, todėl pasitarkite su savo gydytoju, prieš pridėdami šį aliejų prie savo sveikatingumo programos.

Jei Jums dažnai pasireiškia grybelinės infekcijos ant kojų ir kitų kūno dalių, okotijų eterinio aliejaus priešgrybelinės savybės gali apsaugoti Jus nuo tokių nemalonumų.

Okotijų eterinio aliejaus priešuždegiminės ir anti-spazminės savybės gali padėti užtikrinti, kad Jūsų virškinimo procesai būtų normalūs ir sklandūs. Tiems žmonėms, kurie dažnai viduriuoja, jaučia pilvo pūtimą ir vidurių užkietėjimą, taip pat maistinių medžiagų trūkumą, rekomenduojama tiesiog pagarinti (padifuziti) šio eterinio aliejus.

Paskleiskite šio eterinio aliejaus kvapą difuzoriaus pagalba, kad sušvelnintų nervų sistemą ir sumažintų streso hormonų lygį organizme. Taip pat užtepti keli lašai šio aliejaus ant kaklo ar krūtinės veiksmingai atsipalaiduos ir sukurs ramybės jausmą. 

Geriant stiklinę vandens su keliais okotijų eterinio aliejaus lašais gali padėti apsisaugoti nuo alkio ir sukurti pilnumo jausmą skrandyje. Asmenims, kurie bando numesti svorio sveiku būdu, tai puiki priemonė, kad nebūtų užkandžiaujama tarp valgių. 

Nuo niežtinčio odos uždegimo iki skrandžio sutrikimų, sąnarių sutrikimų ir raumenų skausmo.. Okotijų eterinis aliejus gali padėti sušvelninti audinių ir organų uždegimus vartojant jį lokaliai,  įkvepiant iš buteliuko ar difuzinant namuose. Vartojant vietiškai ant odos gali padėti sumažinti bakterijų ir grybelių sukeltą infekciją, pašalinti raudonumus, patinimus. 

Keliais lašais patepus smilkiniu, galite sumažinti galvos skausmą tiek dėl priešuždegiminio poveikio, tiek dėl aromatinių junginių, kurie sukelia ramybę ir mažesnį stresą. Jei nuolatos kovojate su migrena, pabandykite šį eterinį aliejų pagarinti difuzoriuje ir galbūt tai bus pagalba Jums, kurios ieškojote..

Vartojimo būdai:
  • Difuzinti (garinti)
  • Naudoti čakroms, "Vita Flex" taškams
  • Tepti ant odos praskiedus su V-6 augalinio aliejaus kompleksu, santykiu 1:2
  • Įkvėpti tiesiogiai
  • Naudoti kaip maisto papildą.
Yra keletas galimų šalutinių poveikių, tokių kaip dirginimas, skrandžio sutrikimas, hipoglikemija, hipotenzija ir komplikacijos nėštumo metu, tačiau vidutinis ir atsakingas šio aliejaus vartojimas turėtų užkirsti kelią bet kuriam iš šių nepageidaujamų šalutinių poveikių.
Sergant epilepsija ir diabetu, nėščioms moterims eterinių aliejų naudojimas turėtų būti atsargesnis. Prieš naudojant eterinius aliejus, rekomenduojama pasitikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukelia individualios alerginės reakcijos. Laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje. Nenaudokite kūdikiams ir labai mažiems vaikams. Nenaudokite šalia ugnies, liepsnų, karščio arba kibirkščių šaltinio. Šie teiginiai apie produktą nėra patvirtinti maisto ir vaistų asociacijos. Šis produktas nėra skirtas diagnozuoti ar gydyti ligas. Tai pagalba organizmui ir jo sistemoms kovai su virusais ir infekcijomis.

Rekomenduoju naudoti tik grynus, aukštos terapinės klasės eterinius aliejus. Mano naudojami yra Young Living firmos. Jei turėsite klausimų ar norėsite daugiau sužinoti apie kitus šios firmos eterinius aliejus rašykite el paštu: sigitayl@gmail.com

* Patarimai nėra skirti diagnozuoti ligas, o produktai nėra skirti gydyti, tai rekomendacinio pobūdžio patarimai savijautai gerinti, kuriais reiktų vadovautis su protu ir nevengti kreiptis į medikus esant rimtam sveikatos sutrikimui.





Šaltiniai:
Įvairių seminarų medžiaga
Eterinių aliejų vadovas 

Komentarai

Susisiekimo forma

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *

SKAITOMIAUSI STRAIPSNIAI

Translate